STRAT begint opwaarts te bewegen en breekt uit van lange termijn bereik

  • STRAT/BTC is uitgebroken uit het 5.700 satoshi-weerstandsgebied.
  • In het dagelijkse tijdsbestek is een gouden kruis ontstaan.
  • De koers heeft mogelijk net golf één van een vijf-golf Elliott formatie beëindigd.

De prijs van Stratis (STRAT) is uitgebroken uit een verzetszone die eerder al sinds augustus 2019 bestond.

Na een daling die dit gebied valideert als steun, zal de STRAT-prijs naar verwachting blijven stijgen.

Stratis breekt uit

De STRAT-prijs had sinds december 2019 te kampen met weerstand tegen het niveau van 5.700 satoshi. Na drie mislukte ontsnappingspogingen kon de prijs deze weerstand op 8 juli eindelijk inhalen. De prijs bleef stijgen tot een hoogtepunt van 7.656 satoshi’s, en heeft sindsdien lichtelijk gecorrigeerd.

De 50 en 200 dagen voortschrijdende gemiddelden (MA) hebben een bullish cross gemaakt, een teken dat STRAT al een opwaartse trend heeft ingezet. Na een mogelijke hertest van ditzelfde weerstandsgebied zal de koers waarschijnlijk zijn opwaartse beweging hervatten.

Cryptocurrency trader @CryptoNewton schetst een pad dat voorspelt dat de STRAT koers zal stijgen tot 140.000 satoshis.

Wanneer we naar de weekly chart kijken, lijkt een dergelijke stijging haalbaar. We kunnen zien dat het eerder genoemde weerstandsgebied al sinds augustus 2019 bestaat en dat de koers is uitgebroken na bijna een jaar lang een bullish divergentie te hebben gegenereerd.

Het dichtstbijzijnde weerstandsgebied wordt gevonden op 14.000 satoshis, wat samenvalt met het doelwit dat in de tweet wordt gegeven. Het 0,5 Fib-niveau van de gehele daling wordt gevonden op 220.000 satoshis.

Toekomstige beweging

Een nadere beschouwing van de koersbeweging sinds het begin van de opwaartse beweging laat zien dat de koers mogelijk een vijf-golf Elliott formatie heeft afgemaakt.

Dit is zichtbaar bij het tekenen van een stijgend parallel kanaal dat golf (2) en (4) verbindt. Na het uitbreken van het kanaal daalde de koers naar het midden van het kanaal, waardoor de vierde golf werd voltooid, voordat de koers weer hoger brak.

Daarom voltooit de koers mogelijk een A-B-C correctie, die zou kunnen eindigen in de buurt van het 0.5 Fib-niveau op 54.000 satoshis, of iets lager, op het 0.618 Fib-niveau op 48.500 satoshis.

Op de langere termijn lijkt deze hele beweging de eerste golf van een grotere vijf-golf formatie te zijn geweest. Hoewel het nog te vroeg is om te voorspellen waar de toppen van de golven (3) en (5) zullen voorkomen, lijkt het waarschijnlijk dat de koers op zijn minst het 140.000 satoshi-weerstandsgebied zal bereiken, en mogelijk het 0,5 Fib-niveau op 220.000 satoshis.

Tot slot is de STRAT-prijs mogelijk een lange termijn bullish trend begonnen. Na een korte correctieperiode wordt verwacht dat de opwaartse beweging zich zal hervatten.