Bitcoin Prijs houdt boven de $11K te midden van de zware accumulatie van walvissen.

Bitcoin brak eindelijk boven de $11K op Sep. 18 na langzaam hoger te hebben gemalen in de afgelopen weken. De munt is erin geslaagd om boven dit sterke draagvlak te blijven in de afgelopen uren, ondanks de enorme weerstand in de lagere $11.000 regio’s.

Deze weerstand heeft de opwaartse trend van de bitcoin schijnbaar belemmerd, gezien het feit dat de munt de afgelopen 24 uur minder dan 1% heeft gewonnen.

In de komende sessies konden de BTC-stieren de zware verkoopdruk, die bestaat tussen $11.000 en $11.300, met moeite verbrijzelen.

De crypto heeft geprobeerd om hoger te schommelen in de afgelopen paar sessies, maar heeft pieken in de verkoopdruk onder ogen gezien die het net boven de $11K hebben teruggestuurd. Het BTCUSD-paar handelt bij $11.067 tijdens de perstijd.

Bitcoin walvissen zijn aan het accumuleren

Het feit dat BTC meer dan $11K heeft gehouden ondanks meerdere afwijzingen in deze zone is een teken van fundamentele kracht.

Gegevens van blokketenanalysebedrijf CryptoQuant bevestigen dit bullish sentiment. Het bedrijf deelde gegevens, wat aangeeft dat de Exchange Whale Ratio nu een jaarlijks terugkerend dieptepunt heeft bereikt.

Deze metriek geeft aan dat de Bitcoin Code-walvissen stabiel blijven ondanks de recente afwijzingen van $11K, wat resulteert in lagere verkoopcijfers voor walvissen die de BTC-prijs doen stijgen.

De „Exchange Whale Ratio“ is laag in het jaar – hoe minder walvissen naar de beurs gaan, hoe minder er gedumpt wordt en hoe hoger de bitcoin prijs“, tweet de CEO van het bedrijf, terwijl hij de onderstaande grafiek deelt.

Als de walvissen doorgaan met hun holdingstrategie, zal de BTC-markt geconfronteerd blijven worden met minder druk van de macroverkoop. De holding-trend kan er dus mogelijk toe leiden dat het vlaggenschip van de digitale activa in de komende dagen een verdere opleving zal kennen.

Wat de volgende prijstrends betreft, voorspelt handelaar Michael Van De Poppe dat BTC $12K opnieuw zal testen als het erin slaagt om de lage $11.000 te heroveren.

BNB-prijs Schommelde met 55% in 13 Dagen

Binance Coin (BNB), de inheemse penningmeester van Binance Chain en Binance Smart Chain (BSC), is een van de best presterende van de afgelopen weken. Het BNBUSD-paar schoot omhoog met 55% in 13 dagen aan momenteel handel bij $27.283.

De lancering van BSC stond gebruikers toe om BNB te staken op Binance en lucratieve rendementen te verdienen, vergelijkbaar met de opbrengst landbouw op ETH-gebaseerde DeFi-protocollen.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, benadrukte onlangs dat de transactievolumes op BSC zijn geëxplodeerd. Deze opwindende groei en de toenemende vraag naar het platform lijkt te hebben geleid tot de recente piek in de BNB-prijs.