“Asiantuntija” hämmentää itseään kritisoimalla Bitcoinia

Ei ylärajaa? Ei hajuakaan! – “Asiantuntija” hämmentää itseään kritisoimalla Bitcoinia

David Rosenberg paljastaa Bitcoinin kritiikillä, että hän ei ymmärrä kryptovaluutta.

Bitcoinin (BTC) nykyinen ennätys kutsuu kaikenlaisia kommentaattoreita paikalle. Vaikka suurin Bitcoin Up osa heistä on täynnä kiitosta kryptovaluutasta, on edelleen kriitikkoja, jotka etsivät „lentää voiteessa“. Esimerkiksi pääekonomisti, strategi ja markkinatutkimuslaitoksen Rosenberg Research & Associates presidentti David Rosenberg uskoo, että liikkeessä olevan kullan määrä on ennakoitavampi kuin Bitcoinin.

„Kaikki ovat ilmeisesti vakuuttuneita siitä, että 21 miljoonan rahayksikön yläraja on ylitetty, mutta ohjelmointikoodista ei löydy mitään, jonka mukaan liikkeessä olevan Bitcoinin määrää ei voida myöhemmin lisätä heti, kun olemme saavuttaneet tämän merkin“ kuten Rosenberg totesi haastattelussa Bloombergille eilen, torstaina.

Kryptovaluutan rajoittaminen enintään 21 miljoonaan liikkeeseen laskettuun rahayksikköön on yksi tärkeimmistä argumenteista Bitcoinin hyväksi arvovarastona. Kunnes tämä yläraja on saavutettu, liikkeessä olevan määrän kasvuvauhti lähes puolittuu neljän vuoden välein, mikä johtaa kasvavaan puutteeseen. Tämän puolittamisen ja lopullisen ylärajan parametrit on ankkuroitu tiukasti Bitcoinin ohjelmointikoodiin, mikä yksinkertaisesti tekee Rosenbergin väitteet vääriksi.

Erityisesti nopeasti etenevä tekninen kehitys

Vaikka kryptovaluutta tai liikkeessä olevan määrän kehitys voidaan laskea, on epäselvää, kuinka suuri lopullinen liikkeen kulta on. Erityisesti nopeasti etenevä tekninen kehitys voi lisätä sekä jalometallin kasvuvauhtia että liikkeessä olevaa määrää tulevaisuudessa.

„Kullan kanssa voimme ainakin sanoa, että tiedämme tarjontakäyrän kehityksen varmuudella“, kuten Rosenberg mainitsee haastattelussa jalometallin merkittävänä etuna. Ja edelleen: „Emme tiedä Bitcoin-tarjonnan tulevaa kehitystä“, sanoi ekonomisti. Ja lopuksi: „Ihmiset sanovat tietävänsä, mutta eivät.“

Vastaavasti hän kuvailee kryptovaluutta „massiiviseksi spekulatiiviseksi kuplaksi“, koska sijoittajat eivät tietäisi, kuinka Bitcoinin tarjonta toimii. Tästä hän päättelee: „Tämä on klassinen laumakäyttäytyminen, johon monet ihmiset osallistuvat.“

Muut rahoitusasiantuntijat näyttävät ymmärtävän Bitcoinin keinotekoisen puutteen paremmin kuin Rosenberg, kun yhä useammat suuret sijoittajat ostavat markkinoiden johtavaa kryptovaluutta.